Overstim’s és una empresa familiar bretona iniciada per Daniel de Saint Ouen, esportista professional que el 1982 va col·laborar en els inicis del que avui considerem la “dietètica esportiva”. Productes pensats per a ser consumits quan el nostre cos va al 100% i que no tingui efectes secundaris molestos. Així va ser com va desenvolupar Gatosport, el producte que va solidificar la base de tots els futurs productes a Overstim’s. Actualment, l’empresa està dirigida per Frédérique, la filla d’en Daniel.

Però jo només he pogut provar aquesta nova línia de productes Bio, basat en barretes estrella de la marca però amb segell AB (Agriculture Biologique). La barreta també porta el logo de la UTMB® (Ultra-Trail du Mont-Blanc) ja n’és un dels patrocinadors i les seves barretes són un superaliment pels esportistes que han d’aguantar una carrera de 171 quilòmetres i un desnivell aproximat de 1000 metres. Un repte només a l’abast d’uns pocs atletes amb condicions físiques molt característiques i ben entrenades.

La barreta de xocolata i anacards és esponjosa i molt pastosa (com si fos un extrusionat), dos factors que ajuden als esportistes consumir i digerir millor la barreta. Aquesta millora per l’atleta, però implica que si no ens trobem amb la necessitat per la qual està pensada la barreta, sigui un producte avorrit de menjar. Ha sigut el meu cas, on amb prou feines notava els trossets d’anacards que acompanyen a la xocolata. A grans trets, per una barreta vegana i sense gluten és una meravella, el que podria tirar enrere a molta gent és el seu preu, força més alt que altres barretes de la competència.
