Catànies de xocolata negra Cudié

Març, ja tenim la calor del migdia típic i ideal per anar a fer uns vermuts, cerveses i tapes a la terrassa… però jo aquí encara he de parlar de xocolata i s’acumula la feina. El producte d’avui és prèmium, cal agafar-lo amb cura i portar-lo com si fos vidre venecià.

La catània és una ametlla marcona sencera, torrada i caramel·litzada, recoberta amb pasta d’ametlla, avellana i llet i tot seguit, recoberta d’una fina capa de xocolata negra o cacau i sucre refinat. No els falta raó quan els diuen que “les Catànies són la creació més emblemàtica de Cudié: una irresistible combinació de fruits secs i xocolata. Elaborades artesanalment amb la reina de les ametlles, la Marcona mediterrània”. Cal reconèixer que no hi ha bombó gurmet a Catalunya que li pugui fer ombra. Darrere d’ells hi ha dos productes, d’empreses diferents, que segueixen els seus passos: les Marlonas de Mi&Cu i les Tania de Pifarré.

Catània, però, és obra del xocolater Joan Trens, apassionat vilafranquí pels dolços i que ja als anys trenta comercialitzava aquesta delícia amb altres noms. Avui dia, en podem trobar de diferents sabors, però sempre, el millor, serà la clàssica de xocolata negra. I sí, indubtablement les seguiré comprant encara que em cremi la cartera cada vegada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.