L’any passat, abans de nadal, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, conjuntament amb Prodeca, Promotora dels aliments catalans, va donar a conèixer a la Seu d’Urgell la nova campanya “Catalunya, on el menjar és cultura”. La nova campanya, reforça el posicionament de les produccions agroalimentàries i la gastronomia catalanes i dotar-les d’homogeneïtat comunicativa tant a l’interior del país com a l’exterior.

La marca està representada per la lletres CAT disposades de forma al·legòrica en un plat. Tant la marca com l’eslògan “On el menjar és cultura” identificaran el sistema alimentari català, tant a l’interior com a l’exterior de Catalunya, en la línia del que ja fan altres països i regions de l’entorn. Està previst que a l’exterior l’eslògan es mostri en diferents idiomes, principalment l’anglès: ‘Catalunya, where food is culture”.


L’objectiu és posar en valor els aliments produïts a Catalunya garantint un sistema alimentari complet, competitiu, arrelat territorialment i basat en la seva diversitat i, alhora, consolidar Catalunya com a país de referència pel prestigi del seu sistema alimentari. La creació de la marca ‘Catalunya, on el menjar és cultura’ forma part de les diferents accions definides dins el Consell Català de de l’Alimentació, que està impulsant el DARP en el marc del Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya (PEAC). El PEAC ha de definir com ha de ser el sistema agroalimentari català dels propers anys a partir de quatre eixos: sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular; propi i arrelat al territori; just, equitatiu i cohesionat, i saludable i de confiança.
Le meva humil opinió és que la marca està ben feta i és prou híbrida per a representar molts sectors de l’alimentació, entre molts d’ells, el de la industria del dolç, confits, snacks i similars. Aviam si això ajuda també a donar un impuls al sector i la gent comença a comprar més productes fets a casa nostra. Podeu mirar tots els elements gràfics de la marca en aquest dossier.