Calpis és la primera beguda d’àcid làctic que es va vendre al Japó. La història és d’un tal Kaiun Mishima, que en un dels seus viatges a l’interior de Mongòlia es va sorprendre de la quantitat de persones que bevien una mena de “llet cultivada” (?!), que es fabrica a partir de llet fermentada i lactobacils.
I així és com una beguda elaborada a partir de llet sense greix, fermentada i amb sucres afegits, s’ha convertit en una de les begudes més famoses del Japó.

Actualment la beguda es ven a pràcticament arreu del món amb matisos. Alguns països només tenen batuts per mainada amb sabors diferents, d’altres només hi trobem el Calpis en pols que cadascú s’ha de diluir a casa o a altres països com Malàisia, on les begudes de llet ja són molt populars, Calpis hi afegeix fibra per diferenciar-se i donar-hi una qualitat extra.
El cas d’Europa (i per tant, oblideu-vos de trobar-ne a casa més enllà dels 4 llocs on tenen begudes i menjar d’importació) podeu trobar el clàssic de llet sense res estrany. Així i tot, internet és “màgic” i sempre hi haurà una botiga en línia que et portarà a casa, com he fet jo amb aquests núvols de sucre farcits amb un concentrat de Calpis (de la versió soda, amb més acidesa i una mica de gas).

Els he trobat una delícia i trobo un crim que encara no estiguin disponibles a casa nostra de forma massiva. Sempre intentant entatxonar-nos els núvols roses i blancs que no valen res en canvi a l’Àsia ens passen la mà per la cara amb aquests núvols rodons i farcits. Ah, que també en tenim aquí, sí, però ni de conya amb el sabor que han aconseguit Calpis aquí. Preneu-ne nota i demaneu-los a la vostra propera comanda en línia de cerveses Asahi, hehehe, igual que vareu fer amb les Ippon Manzoku.
