Barreta Aero sabor peppermint de Nestlé

Espero que estigueu ben confinats i que el procés d’adaptació a casa no us sigui tan caòtic com el meu. Acostumat a ser-hi només per dormir, aquests dies ja no se ni com posar-m’hi. Dit això, anem a veure què coi és això de la barreta Aero que a primer cop d’ull sembla una barreta de ciència ficció.

Encara que avui dia la veiem com una barreta de Nestlé, aquest producte, juntament amb el Kit Kat daten a l’any 1935 (!!) i són invent de l’anglesa Rowntree’s. Fixeu-vos que parlem probablement de dues de les deu barretes més conegudes i consumides del món (incloent-hi les varietats de sabors) que després varen passar a ser controlades per la multinacional Suïssa. La barreta Aero incloïa un procés molt innovador per l’època que consistia d’escalfar i airejar la xocolata en el moment d’emmotllar per tal d’encapsular les bombolles refredar-ne tota la peça (la barreta) abans les bombolles no acabessin sortint. Avui tot ha evolucionat molt i podem veure molts vídeos de gent que ho fa a casa seva amb aquella mena d’esprai que tenen les cuines-laboratori. Però insisteixo, el més complicat, industrialitzar el proces, és a la mà de pocs. Poquíssims.

L’embolcall i la barreta han tingut les lògiques evolucions del mercat així com també els sabors, ampliant-ne segons demanaven els consumidors. El que sí que no pot faltar mai a un producte anglès és el toc peppermint. Aquí costa molt de trobar per les diferències culturals. Xocolata amb menta? Pocs reconeixen que els agrada. Fixeu-vos si no, els pocs llocs que podeu trobar l’After Eight… oi? La versió Aero Peppermint m’agrada perquè és suau, i el fet que la xocolata tingui molta llet en té part de la culpa. Això m’obliga a trobar la manera de comprar la barreta Aero Dark amb 70% de cacau. Ah, que com ja comentava a les últimes entrades de productes de Nestlé: els productes que porten cacau provenen del programa Cocoa Plan, on treballen per millorar la vida dels recol·lectors i del producte.

Imatge d’Approved Foods

Més endavant varen introduir el Aero Biscuits, que seria el mateix concepte de xocolata airejada però en un motlle petit (per menjar sencer) i mesclant-hi, a la base de bombolles, unes boles de cereal amb sabor a galeta. Però d’aquests, en parlarem més endavant si en tinc l’ocasió.

Un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.