Xocolata 70% negra d’Intermón Oxfam

Acabem la setmana amb un aire més fresquet i idoni per el consum de vicis com els que veurem avui: la xocolata. No són poques les barretes que he comentat al bloc, cap d’elles però, tenia un compromís darrera. Una acció solidària o una voluntat de canvi.

oxfam-intermon-chocolate-negro-eco

La barreta de xocolata, amb una intensitat del 70% de cacau negre, prové d’agricultura ecològica i Bio. Com diuen a la seva web: el cacau i la mantega de cacau provenen de la República Dominicana, Perú i Bolivia. Mentre el sucre Mascobado (sucre moreno amb un contingut de melassa molt alt) és de Filipines. Tot sota criteris de comerç just, és a dir, que tothom cobri bé per la feina feta (sembla que hauria de ser una cosa normal oi? Doncs pregunteu-ho als pagesos…). Podeu veure una llista més àmplia sobre comerç just aquí.

oxfam-intermon-chocolate-negro-eco-2

La barreta, encara que costa de veure a la caixa, és de GEPA, una empresa alamana fundada al 1975 sota criteris explícits de comerç just i altres segells que podeu veure aquí. De fet, no conec fins a dia d’avui, una empresa amb tantes especificacions i voluntat de ferles coses d’una manera més ètica i justa per tothom. Intermón Oxfam m’acaba d’obrir un nou ventall de productes a tenir en compte, encara que l’ideal seria que totes les empreses acabessin acollint-se a aquests principis bàsics. Ah, i la xocolata, ja la podeu menjar tranquil·lament, és molt bona i si us agrada l’amargor, aquesta és de 10!

oxfam-intermon-chocolate-negro-eco-3

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s