Pinyons ensucrats de Xixona

Com ha anat el nadal? Jo amb una sorpresa molt gran: pinyons ensucrats. Mireu que n’he menjat una bona pila de pinyons, allà assegur a una roca i vinga a buidar pinyes. Ben fart en vaig acabar. Ara encara m’hi entretinc quan vaig a la muntanya, però força menys que abans. El més similar que he provat és el que vaig comentar fa un parell d’anys aquí: els de Tafalla.

El que no m’esperava és que fos quelcom tan preuat al sud, a les zones tradicionals d’Alacant i voltants. No té més secret que un pinyó elaborat com si fos un confit (més conegut com a peladilla) amb una bona capa de sucre. A vegades, duplicant el volum del pinyó.

No tinc cap referència per comparar-ho, són els primers que provo i m’han semblat un bon producte per anar picant. Turrones Pico S.A. és una empresa familiar dedicada a la fabricació i distribució de Torró i dolços. La seva história comença als anys 30, quan el fundador Antonio Picó Mira inicia la fabricació dels seus primers torrons a un obrador a Xixona (entre Alcoi i Sant Joan d’Alacant). La febre del torró, com moltes empreses del sector, les porta a ampliar la nau i millorar-les tecnològicament. Avui dia, és un dels reptes de la tercera generació al capdavant de l’empresa Picó.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s