Pulmoll de fruites del bosc

Tot comença a Munic el 1948, on la parella Karl Berger i la seva dona Franziska Berger decideixen muntar l’empresa Kalfany Bonbon GmbH. Kalfany va ser la primera empresa alemanya a fer servir envasos metàl·lics per guardar-hi caramels i va tenir molt d’èxit. Als 70, es mouen de Munic a Herbolzheim (prop de Müllheim) i els bons resultats de l’empresa els porta a acceptar una oferta de compra del grup Zertus (Que en aquell moment també va comprar l’holandesa Diele que també feia pastilles i avui ja forma part d’un conglomerat d’empreses molt gran i potent que engloba empreses que soles ja ho eren… feu números). Tots, han acabat fabricant pastilles sota el nom de Pulmoll, convertint la fàbrica de Kalfany en la més potent d’Àsia i Europa.

Els Pulmoll són unes pastilles molt refrescants que van molt bé per ajudar a curar refredats. Van ser inventats pel farmacèutic francès Jacques Lafarge el 1946 als afores de París. El seu sabor clàssic era una mescla de regalèssia, mel i mentol, que rapidament es va fer molt famós, tant, que va travessar fronteres fins a arribar a alemanya el 1956. Als anys 80 es van introduir diferents sabors d’herbes medicinals fins a arribar a l’àmplia gama que ofereix avui dia. Per acabar, el 2012, les pastilles sense sucre van passar a portar suc de fruita concentrat i estèvia, un edulcorant natural molt apreciat a l’Amèrica llatina.

Imatge de l’empresa al web.

Personalment, aquest assortiment de mores no és el més espectacular i per la mida, no és que m’hagi entusiasmat. Diguem que m’ha cridat més l’atenció la llista de propietats medicinals que tenen però que a l’hora de menjar-los, no he notat pas. Una pastilleta de mora, deia jo. Però un bon sabor al cap i a la fi. Els podeu provar perquè des del 2008, Saet sweets, els importa a Espanya i estan disponibles en llocs puntuals. Buscant bé segur que els trobeu.

Imatge de l’empresa al web.
 
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s