Caramel de miele i timo bianco

Si hi ha una empresa actual que representi la confiteria italiana, aquesta és Leone, iniciada per Luigi Leone el 1857 en un petit espai/botiga a Alba.

Els caramels de mel amb un toc de farigola són ja uns productes posteriors al boom que va fer l’empresa amb les clàssiques pastilles, algunes gomes (poques), la seva xocolata i una especialitat italiana: regalèssia de Calàbria. Si bé tenen molts productes diferents, Leone és conegut, per mi, per les pastilles.

El caramel és molt aromàtic, però ni rastre de l’essència de farigola blanca, una planta que és molt antisèptica i creix a cada cantonada de la mediterrània. Segur que n’heu vist de plantades als parcs i jardins de la ciutat. A Sabadell en tenim forces. La mel, segons la pròpia pàgina de Leone, és de mil flors i cent per cent italiana.

El paper el veig molt vintage, no se si és perquè realment fa molt de temps que no el canvien o han fet fa poc un disseny que s’assembli a un producte tradicional i clàssic.

També tinc una caixeta de les pastilles Leone, un remake que han tret fa uns anys i que en el seu moment, quan el vaig comprar, el venien al Buenas Migas. Aquesta cadena de menjar que va molt bé per esmorzar com un senyoret. Però de la caixa en parlaré a una altra entrada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s