Bombó Pierrot

Fundada el 1851 a Szpitalna (Polònia) per Karol Ernest Wedel. S’ha especialitzat sempre en els dolços de xocolata, en diferents graus, valent el reconeixement de tots els seus consumidors i convertint-se en una empresa molt potent de centre europa. Va ser més tard, el fill petit d’en Karol, en Jan Wedel qui després de moure la fàbrica a Varsòvia (per la guerra) i obrir una segona fàbrica a Praga va catapultar el prestigi de l’empresa.

És important mencionar aquesta segona obertura perquè, segons explica la història, va ser la primera que incorporava dins de l’empresa, una guarderia, una escola primària, un hospital, cafeteria i és recompensava als millors treballadors amb préstecs per a l’habitatge sense interessos. Va ser un model molt aclamat pel socialisme durant la segona guerra mundial.

Els Pierrot (no confondre amb els Pierrot Gourmand!) doncs, sorgeixen amb aquesta història. Un bombó praliné (massa de cacau extrusionada amb trossets de cacauet) i banyat d’una xocolata fina. El farcit és suau i es desfà a la boca, una delícia. El paper que l’embolica és “tremendo”, entre kitsch i tradicional, colors vius i tipografia “divertida”, tan divertida que més d’un dissenyador gràfic li sangraran els ulls.

Wedel va formar part de Cadbury (del 1999 al 2010) i per extensió a Kraft Foods. Aquesta última ho va acabar venent el 2011 al grup Lotte. Per tant, una empresa amb un gran producte en mans d’uns Japonesos (i una gran part sud Coreans). Això pot anar “de perles”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s