Geriovit plus: fruites àcides

I sense marxar gaire lluny de Saragossa on ho vam deixar a l’última entrada, anem a Girona on l’empresa Gerio fabrica els Geriovit Plus, uns caramels sense sucre a base de maltitol i sense edulcorants artificials.

He trobat aquests 4 sabors: Cirera, Meló, Llimona i Mandarina. He de reconèixer que són bastant atípics… meló i mandarina? what? Però ei, boníssims tots, punt d’acidesa espectacular i de sabor molt intens per un caramel sense sucre (potser aquest és el “punt Plus”).

El primer que he provat, el de Meló (per això de pot comú, ja sabeu) és espectacular. El regust que deixa no és aquell típic dels cítrics, sinó que ens trobaríem en un entremig entre els molt i poc refrescants.

La mandarina és l’altre sabor que no m’esperava, una taronja o fins i tot un mango és el més utilitzat en el color taronja, però mandarina és tota una sorpresa. El sabor és bo, no tinc amb què comparar-ho… t’agrada la mandarina? Doncs si, ho és i és bo.

La llimona o “lima limón” si que és cítric, ostres, però dels forts. Ja està bé que hi hagi sempre una “bomba” d’aquestes explosives a les mescles de sabors. Però més de dos d’aquests quasi que no. Hehehe.

El de cirera o “cereza guinda” és potser el sabor més suau de tots, i el que queda marcat a la gola, dels quatre caramels, el que no m’acaba de fer el pes. Potser haver provat els altres tres era deixar el llistó massa alt, o el fet que al de cirera no notés gaire l’àcid respecte als altres també hi ha influït. Tot sigui dit, em sembla una combinació de sabors i mida de caramel molt maca i bona. Per uns caramels sense sucre què més voleu!

Interior fàbrica Gerió en funcionament / Foto: Xavier Pi a Via empresa

Geriovit és una marca de Configirona, tot i que l’he associat amb Gerio per la semblança del nom. En fi, que Configirona, d’origen Gironí, produeix des del 2011 a una nova fàbrica amb molta més capacitat a Bonmatí (La Selva). Aquest any, a banda de complir els seus 75 anys, ha entrat al món de les gelatines a base d’Agar-Agar i ho ha fet amb tres línies: jellies amb un 25% de suc de fruita natural, uns jellies sense sucre amb stevia i uns altres jellies de mel, tots ells amb el gelificant vegetal Agar-Agar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s