Kex-choklad de Cloetta

Dimecres, mitja setmana i un bon dia per tornar a un post de fa dos anys, oi? La cosa comença que vaig tornar de Suècia amb unes barretes de xocolata amb llet molt (massa) dolces pel meu gust, ja ho vaig dir al seu dia, però resulta que em vaig deixar la barreta de xocolata més venuda de Suècia, la crème de la crème del nord.

Cartell publicitari dels Kewchoklad, ja de fa uns quants anys. Arxiu de Cloetta

Cloetta porta fabricant les barretes Kex des del 1938 (això són 76 anys, “al loro”), però si filem prim a la història que ens explica la mateixa marca, podríem anar el 1921, quan es comercialitzava amb làmines de pa d’àngel combinades amb fines capes de xocolata.

Les Kex d’avui dia han variat força, s’han modernitzat tant l’embolcall com la fórmula de les barretes per adaptar-ho a la demanda dels consumidors actuals. Si bé, un detall que em sembla digne de mencionar, és la trama del pa d’àngel que té el logo de la marca. Encara que estigui escrit en suec, un ho entén a la primera.

Pel que fa la xocolata, segueix sent de llet, si bé no és tan suau gràcies a la generosa part de galeta que hi ha. Aquesta mescla a la boca és espectacular, però es queda un pis per sota de les Loacker i força més avall que les Manner. Caldrà veure si en un futur, Cloetta en varia una mica la composició, si més no, pels països del sud d’Europa.

Quin look més kitkatero, oi? / Imatge d’arxiu del web de Cloetta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.