Loacker: Napolitaner

Loacker es va fundar al 1923 per Alfons Loacker, va iniciar la seva activitat a Sudtirolo (Tirol del Sud, Itàlia) però avui dia té la seva planta de producció a Heinfels (Àustria). És una empresa coneguda pels seus Quadratini (Wafer o Waffer en anglès i Napolitanes aquí). Els quadratini són les conegudes napolitanes (que és el que ensenyo avui), formades per galetes d’oblia(1) amb capes de crema de cacau entre elles, formant un bloc fàcil de menjar.

Els primers que ho van fer i comercialitzar van ser els Manner al 1898, que ja vam comentar aquí. La diferència que he trobat a les Loacker és la galeta. No parlo de si és millor o pitjor, és diferent i el tast és agradable i bo. Val la pena provar-les tan bon punt les trobeu i si teniu sort, compreu unes Manner i feu la comparació (ja veureu que fora de l’àrea Italo-Austríaca és difícil trobar-les).

L’empresa té una pàgina de Facebook força actualitzada, doneu-hi un cop d’ull! També tenen punts de venda que et deixa gaudir de l’experiència Loacker amb les millor condicions (vaja, que menjaràs galetes i els que compris d’acompanyament et costarà un ull de la cara). A més a més, aquest any 2013 han guanyat el “Sapore dell’anno” per les seves barretes de xocolata.


(1)Una oblia és un pastís, que data de l’edat mitjana, de forma prima i rodona, composta de farina i aigua, llet o vi blanc amb ous, sucre i de vegades, mel. Però quan parlem de galetes d’oblia, ens referim més aviat a l’hòstia (sí, el que donen a l’església): un tros prim i rodó de pa àzim(2).
La imatge és del bloc Agrohoritzontal on a més hi ha una llista de com fer-lo!
(2)El pa àzim, també conegut com a pa sense llevat, s’elabora barrejant farina amb aigua i formant una massa a la qual s’afegeix sal i es dóna forma abans de sotmetre-la a una alta temperatura. Als Països Catalans s’utilitza sobretot per separar les barres de torró dur, per exemple el que molts deveu tenir present, és al torró d’Agramunt.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s