Riesen

D’ençà que porto escrivint el bloc, em trobo caramels i coses a tot arreu, em fixo amb la marca que ho fabrica, d’on és el producte i després si no em queda massa clar li dono un parell de clics al Sr.Google (o era senyora?) i aclareixo dubtes. Però la ganduleria que m’entra aquests dues amb el canvi de temps (el fred) i les poques hores de llum, m’havia fet saltar aquests passos quan per casa algú va comprar una bossa de Riesen. En vaig començar a menjar un darrera l’altre pensant “quina americanada més bona, collons” i  error! Bombó i xocolata Alemanya!

La peça individual de Riesen és d’una mida força agradable per menjar-se’l directament de cop, res de fer mossegades petites, un rera l’altre, que el que és bo no dura sempre. Pel que fa la textura he de confessar que és dura, tan la xocolata de fora (que sigui dura ja és normal en aquests casos) com el farcit de dins, que manté una espessor força consistent de manera que les primeres mossegades (posem 4 o 5) no pots partir/fragmentar el bombó i tota la xocolata queda empastada a la boca. Com que la xocolata negra és molt bona, aquests moments són la glòria, i això SI QUE ÉS BO per una persona com jo. Si teniu “cuentos” per gastar, que sigui amb això, no us en penedireu per haver-me fet cas.

Riesen és un bombó que porta fabricant-se des del 1930, però que no es va vendre com el coneixem avui, banyat amb xocolata, fins el 1980. Sempre, fabricada pel grup August Storck que també fa els bombons Merci, Werther’s Original, Nimm2 i d’altres.
L’empresa Storck (com es coneix i com figura al logo) és Alemanya, té fabriques de producció repartides a diferents punts però la seu central es troba a Berlin.

Podeu ampliar la informació de Riesen, i la seva peculiar nomenclatura de “1 Pfennig” a la web

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s