Boles d’anís

A grans trets del que ens ofereix l’apartat de la Viquipèdia, l’anís (Pimpinella anisum) és una planta herbàcia, d’orient i importada a la Península pels àrabs. Conreada 2000 anys abans de Crist, s’emprava com a planta medicinal i avui dia, la gran majoria s’utilitza per a l’aromatització de licors i elaboració de plats.

Em sorprèn bastant que en tot l’article no es mencioni el caramel (o bola) d’anís com un confit comestible, molt benvingut a les nostres festes més assenyades, com les peladelles, els bunyols, els panellets o altres plats que tenen història i tradició al seu voltant.

Els que porto sempre al cotxe, són aquests de Gerio. Són els únics que he trobat en bossa que venen a un parell d’ultramarins (Queviures?) de Barcelona. A algunes fleques n’he vist en pots de vidre que es venen a granel, d’una mida relativament petit i amb un gust molt suau, massa pel meu gust. Aquests en canvi, són una mica més grans i tenen un sabor molt fort.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s